Kielo x Pohjois-Karjala
Kielo tarjoaa perinteisiä pohjoiskarjalaisia annoksia Kielon tyyliin 27.10.–7.11.2020. Myö haluttaan näyttää, että lapsuuden mummolan klassikkoherkut pystyy valmistamaan myös modernisti runsaita makuja unohtamatta.
Kielo serves traditional North Karelian dishes the Kielo way for two weeks (27.10.–7.11.2020). We want to show you that the favourite Finnish dishes from your and our childhood can be made in a modern way without forgetting rich flavours.
Menu:
Sultsina
Sultsina – a Karelian rye pastry made the Kielo way
Talkkunapuuro
Kama porridge – porridge made from a variety of roasted grains,
usually served with butter or berries
Lanttukukko
Rutabaga pie – a certain type of pie, typical for eastern parts of Finland usually filled with fish, potato, pork or rutabaga
Karjalanpaisti
Karelian stew with lamb and pork meat
Riisirunko
Sweet rice porridge with cookie crumbles
Kerroskiisseli
Layered cranberry kissel
Menu 64 €
Kasvisvaihtoehto saatavilla / Vegetarian option available